Участь колективу ЮК «Астрея» та студентів-правників у ІХ Форумі молодих юристів України

 

Дата проведення заходу: 21 листопада 2018 року
Місце проведення заходу: м. Київ, Бориспільське шосе, 18 км, готель «ONOVO»

21 листопада 2018 року колектив ЮК «Астрея» та студенти-правники першого та другого курсів Факультету права та міжнародних відносин Київського університету імені Бориса Грінченка, в рамках діяльності профорієнтаційного Центру юридичної деонтології взяли участь у ІХ Форумі молодих юристів України. Захід організований та проведений Координаційною радою молодих юристів при Міністерстві юстиції України за підтримки Верховного суду України, Нотаріальної палати України, Національної Асоціації Медіаторів України, Науково-дослідного центру судової експертизи з питань інтелектуальної власності, апарату Київської міської державної адміністрації, Національної асоціації адвокатів України, адвокатських об’єднань «Юскутум», «Legitimus», «Arzinger», «Дубинський &Ошарова», «ГАРО ТА ПАРТНЕРИ», «АVG», аналітичних центрів та юридичних компаній, Європейського університету.
Девізом Форуму проголошено – «Утверджуємо повагу до права через довіру до правників», власне з цих слів розпочався захід. Із вступним словом до молодих юристів звернулися Іванна Смачило –заступник Міністра юстиції України, Богдан Львов – заступник Голови Верховного Суду, Голова Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду, Валентин Гвоздій – заступник голови Національної палати України, Дмитро Загуменний – керівник апарату Київської міської державної адміністрації, Євген Которобай – голова Координаційної ради молодих юристів України при Міністерстві юстиції України та Андрій Бутенко – проректор Європейського університету – вони наголосили на тому, що ось уже дев’ятий рік поспіль, молоді та майбутні юристи, мають чудову змогу опинитися на одному майданчику із провідними юристами України, перейняти досвід та отримати поради від дійсних суддів, прокурорів, нотаріусів та інших фахових юристів. Було презентовано новий проект Міністерства юстиції України та Національної асоціації адвокатів України – NEX GEN, який має своєю метою об’єднати зусилля та потенціал молодих адвокатів до 35 років. Неодноразово на Форумі було наголошено на престижності юридичної професії, що юристи перетинаючись у своїй роботі, мають дотримуватись деонтологічних правил поведінки і мати повагу один до одно.
В рамках Форуму, студенти-консультанти ЮК «Астрея» та студенти-правники Університету Грінченка мали змогу відвідати майстер-класи від провідних юридичних компаній та адвокатських об’єднань на теми: «Захист бізнесу від сучасних ризиків», «Захист інтелектуальної власності в Україні», «Проблемні питання вирішення сімейних спорів в Україні». Захід завершився спільним фотографуванням та врученням усім учасникам сертифікатів.