Всеукраїнський студентський форум «Digital Ukraine: нові виклики та інноваційні можливості»

28 вересня 2018 року в Київському університеті імені Бориса Грінченка відбувся Всеукраїнський студентський форум «Digital Ukraine: нові виклики та інноваційні можливості». Захід відбувся за ініціативи Голови та членів Наукового товариства Факультету права та міжнародних відносин та за сприяння Кафедри міжнародних відносин та міжнародного права. У Форумі взяли участь студенти ВНЗ Києва, Чернівців, Острога, Сум та Вінниці.
З вітальним словом виступили Жалоба Ігор Володимирович, завідувач кафедри міжнародних відносин та міжнародного права, та Гондюл Олександра, голова Наукового товариства Факультету права та міжнародних відносин.
Серед запрошених спікерів були Андрій Бірюков, виконавчий директор ГС «Хай–Тек Офіс Україна», радник першого віце–прем’єр–міністра, міністра економічного розвитку і торгівлі України, який виступив з темою «Трансформація проекту «Цифровий порядок денний України – 2020» в прийняття «Концепції розвитку цифрової економіки та суспільства України на 2018–2020 рр.»». Про Державний бренд України та роль цифрових технологій в процесі популяризації України в світі розповів Державний секретар Міністерства інформаційної політики України Артем Біденко. А засновниця Фундації Global Ukraine, Доктор Віолета Москалу, поділилась досвідом та розповіла, як цифрові технології допомагають українцям стати піонерами глобального світу, а саме - створити нову форму демократії, яку науковці називають нетвократією (мережева демократія).
Окрім виступів фахівців діджитал–сфери, учасники Форуму мали змогу висловити свої ідеї та подискутувати з іншими студентами під час групової дискусії у форматі «Fishbowl» на тему: «Цифрові технології допомагають чи перешкоджають досягненню «Цілей сталого розвитку 2016–2030» ? Яким чином? Як допомогти чи запобігти даному ефекту?», яку модерувала Слюсаренко Ірина Юріївна, доцент кафедри міжнародних відносин та міжнародного права. В процесі групової гри у форматі «World Cafe», учасники обговорили інші важливі теми, що стосуються цифрових технологій в сучасному світі, серед яких: інформаційні та кібер війни, цифрові навички та цифровий інтелект, цифровий захист журналістів та дрон–журналістика, інформаційне право та інформаційне суспільство, вплив цифрових технологій в процесі глобалізації.
Результатом Форуму було групове аналітичне завдання, де учасники в командах розробляли власні ініціативи щодо підвищення ефективності застосування цифрових технологій в Україні в різних сферах, а саме: технології в освіті, е–комерція, цифрова дипломатія, кібербезпека та цифровий добробут.
Учасники Форуму залишились з приємними враженнями, новими знаннями, цікавими знайомствами та яскравим досвідом.
Організатори Форуму дуже вдячні за сприяння партнерам та спонсорам заходу, серед яких Фундація «Global Ukraine», Представництво Європейського Союзу в Україні, Міністерство інформаційної політики України, ГС «Хай–Тек Офіс Україна», ініціатива Opportunities for Youth UA.