Участь у всесвітній акції до Дня поширення інформації про аутизм

Вже одинадцятий рік поспіль 2 квітня весь свідомий світ відзначає День поширення інформації про аутизм, який було встановлено Генеральною Асамблеєю ООН.  У цей день в країнах, що приєдналися до акції, ініційованою найбільшою в світі батьківської організацією Autism Speaks, більшість будівель і пам’яток у різних країнах «забарвлюють» в блакитний або синій колір. Людей закликають носити речі блакитного кольору, бо за даними цієї організації, серед хлопчиків випадки аутизму та аутичних розладів стаються в середньому вп’ятеро частіше за дівчаток, тому кольоровим кодом обрано блакитний, а символом — блакитну стрічку.
2 квітня студенти – волонтери Факультету права та міжнародних відносин, на чолі з керівником департаменту з розвитку волонтерських проектів Студентської Ради – студенткою ІІ курсу спеціальності «Право» Ніною Малєкіною, долучилися до масштабної акції «Київ у блакитному», спрямованої на привернення уваги до проблем аутизму в Україні. Під час акції був зібраний великий пазл - сердечко, проводилися інклюзивні творчі майстер класи, концерт.
Наприкінці акції організатори та учасники вишикувались у блакитну стрічку, що є символом аутизму, випустили повітряні кульки у блакитне небо, щоб показати що діти з аутизмом – це частина суспільства.