Всеукраїнська конференція «20 років Моделі ООН в Україні»

23 березня Голова департаменту з розвитку міжнародних пректів Студентської Ради Факультету, студентка ІІ курсу спеціальності «Країнознавство» Добридень Альона стала учасницею Всеукраїнської конференції «20 років Моделі ООН в Україні», яка проходила у Дипломатичній академії України імені Геннадія Удовенка при Міністерстві закордонних справ.
Організаторами заходу виступили Організація Об’єднаних Націй, Київський ліцей бізнесу, Інститут міжнародних відносин КНУ ім. Тараса Шевченка та Київська школа економіки, а делегатами стали більше 200 студентів та школярів з усіх куточків України.
Учасники моделювали одразу два органи ООН – Генеральну Асамблею та Раду Безпеки. Школярі та наймолодші учасники взяли участь у моделюванні Генеральної Асамблеї ООН, а студенти моделювали роботу Ради Безпеки ООН.
З вітальним словом до учасників звернулися: Дмитро Ткач - Надзвичайний і Повноважний посол України в Угорщині (2006–2010), Володимир Огризко – український дипломат, міністр закордонних справ України (2007 - 2009); Ніл Вокер - Координатор Системи ООН в Україні, який зазначив: «‘Енергія, запал та нестандарне мислення молоді сприятимуть позитивним перетворенням як України так і всього світу. Завдяки таким навчальним форматам як Модель ООН молоді люди мають змогу познайомитися з роботою Організації Об’єднаних Націй, дізнатись про права людини та Цілі сталого розвитку і подумати про свою роль у вирішенні глобальних проблем».