Почав реально діяти Центр захисту прав людини

 

В рамках освітньої програми, що реалізується випусковою кафедрою публічного та приватного права Факультету права та міжнародних відносин, почав діяти Центр захисту прав людини. Робота Центру, до діяльності якого задіяні викладачі-юристи з практичним досвідом, зорієнтована, передусім, на прищеплення студентам-старшокурсникам практичних навичок у вирішенні складних життєвих ситуацій за допомогою законодавства.


На сьогодні найбільш актуальними, що потребують нагального правового вирішення, є проблеми, пов’язані з переміщеними з ОРДЛо особами та особами з анексованої Російською Федерацією Автономної Республіки Крим, представниками інших верств населення.


20-го листопада 2017 р. до Центру захисту прав людини звернулись журналісти Національного телеканалу «1+1» з проханням надати правову оцінку конкретному факту спірних договірних відносин. Завдяки плідній співпраці викладачів і студентів у рамках Центру з журналістами телеканалу було не лише роз’яснено, але й зафіксовано протиправну діяльність осіб, які підозрюються у вчиненні шахрайських дій.


Співпраця Факультету  з НТК-«1+1», як і з іншими телеканалами, лише набирає обертів.


Більш детально про виклад фактичних обставин дивитись тут:
https://tsn.ua/vypusky/tsn/vipusk-tsn- 19-30- za-21- listopada-2017- roku-1044185.html