3-й етап «Школи євроатлантичної солідарності»

10-12 листопада 2017 р. У Львові відбувся 3-й етап «Школи євроатлантичної солідарності» на якому була присутня кандидат наук з державного управління, ст. викладач кафедри міжнародних відносин та міжнародного права Пістракевич Олена Володимирівна. Унікальний проект «Школа Євроатлантичної Солідарності» реалізовує ГО «Європейський Рух України» (ЄРУ), за підтримки Центру інформації та документації НАТО в Україні. Мета цього проекту – створення всеукраїнської мережі лідерів громадської думки задля підтримки євроатлантичного курсу України.

Географія проекту: 30 громадських діячів, відібраних командою ЄРУ та Центром інформації та документації НАТО в Україні, запрошені взяти участь в триденних тренінгах-семінарах в різних регіонах України. Після завершення навчальної програми в м. Києві запланована всеукраїнська Конференція, під час якої передбачається заснування універсальної Євроатлантичної платформи. Кращі випускники проекту матимуть можливість відвідати штаб-квартиру НАТО та окремі держави-члени НАТО.


Учасники проекту - громадяни України віком від 21 до 50 років, які досягли значних успіхів у політиці, громадській діяльності, журналістиці, бізнесі, юриспруденції та інших сферах. При формуванні груп враховується гендерний фактор, рівномірне регіональне представництво та професійна належність.


Протягом навчань учасники отримують знання та практичні навички з питань євроатлантичної інтеграції, різних напрямків державної політики, алгоритму здійснення реформ, проведення переговорів, кращих європейських практик врядування, можливості їх застосування на національному та місцевому рівнях. До реалізації проекту запрошені у якості спікерів та тренерів кращі українські та закордонні експерти, іноземні та українські дипломати, політики, громадські діячі.


Зокрема на 3 етапі у м.Лвів були присутні в якості спікерів: Александер Вінніков (Голова Представництва НАТО в Україні, Керівник Офісу звя’зку НАТО в Україні), Габріеле Бауман (керівник Представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні), Павло Шеремета (Президент Київської Школи Економіки, Міністр економічного розвитку і торгівлі у 2014 році), Тарас Возняк (український культуролог, політолог, головний редактор і засновник незалежного культурологічного журналу «Ї», генеральний директор Львівської національної галереї мистецтв імені Бориса Возницького), Остап Дроздов (письменник, журналіст, ведучий політичних ток-шоу на телеканалі ZIK).
В рамках проекту відбулася зустріч з міським головою м. Львів Андрієм Садовим та відвідування Міжнародного центру миротворчості та безпеки в.м Яворів.


На порядку денному були питання безпеки України, безпекові тенденції в Євроатлантичному регіоні, вплив «сусідства» з ЄС та НАТО, геополітичне становище України на четвертому році війни, регулювання державної політики та ін.. Кожен з учасників презентував свій проект, в рамках своєї професійної діяльності. По закінченні програми учасники отримали сертифікати.