Нові виміри та реалії євроатлантичної інтеграції України

 

Саме під такою назвою 1 листопада 2017 року Кафедра міжнародних відносин та міжнародного права Факультету права та міжнародних відносин провела дискусію у форматі круглого столу.
Учасники цього заходу поділися своїми баченнями вирішення проблеми членства України в НАТО, акцентували увагу на існуванні надзвичайно вагомих політико-правових засад відносин України з НАТО, охарактеризували особливості національної безпеки України в контексті новітніх викликів та загроз. Окрему увагу було приділено обговоренню агресивної поведінки Росії, яка сьогодні становить реальну загрозу світовому порядку. Актуальність і гострота цих питань зумовили досить жваву дискусію, після якої не залишилося байдужих.
Участь у дискусії взяли відомі в Україні та за її межами експерти з європейської та євроатлантичної інтеграції, які багато років своєї життєдіяльності присвятили цій надзвичайно важливій сфері. Серед них були: Олексій Генчев, начальник Управління з питань співробітництва з НАТО, заступник директора Урядового офісу з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Секретаріату Кабінету Міністрів України; Вадим Трюхан, голова правління ГО «Європейський рух України»; Ігор Жалоба, завідувач кафедри міжнародних відносин та міжнародного права, доктор історичних наук, професор; Сергій Джердж, голова Громадської ліги «Україна - НАТО»; Павло Жовніренко, голова правління Центру стратегічних досліджень; Петро Канана, начальник відділу співробітництва з міжнародними організаціями Управління міжнародного співробітництва Департаменту стратегічного планування та міжнародного співробітництва Міністерства оборони України; Ігор Козій, військовий експерт; Олександр Цвєтков, професор кафедри міжнародних відносин та міжнародного права, доктор історичних наук, професор.
В роботі круглого столу взяли участь викладачі та студенти Факультету права та міжнародних відносин. Модерував захід Ігор Грицяк, декан Факультету права та міжнародних відносин, кандидат юридичних наук, доктор наук з державного управління, професор, Заслужений діяч науки і техніки України.