До дня Захисника України

 

12 жовтня 2017 року
Київська область, Переяслав-Хмельницький район
Тактично-стратегічний центр Збройних сил України


Напередодні свят Покрови Пресвятої Богородиці та Дня Українського козацтва приурочених до Дня захисника України (14 жовтня), в рамках Благодійного патріотичного проекту «Герої нашого часу» та Соціального проекту, колектив ЮК «Астрея», Міжнародний благодійний фонд «Healthright International» разом із НМЦ соціально-гуманітарної взаємодії та організації дозвілля студентів та творчим колективом
Київського університету імені Бориса Грінченка відвідали Тактично-стратегічний центр Збройних сил України – військову частину № А3085, що знаходиться на полігоні «Дівички» (Київська обл., Переяслав-Хмельницький р-н.).
Особовий склад військової частини було проінформовано про можливість отримання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги від правників Міжнародного фонду «Право на здоров’я» Вадима Климюка та Юридичної клініки «АСТРЕЯ». Також можливості отримання комплексної допомоги учасниками АТО, інвалідами війни та членами їх сімей – психологічна та медична допомога, реабілітація.
В рамках відведеного часу, колектив Університету та партнери влаштували тематичну святкову концертно-розважальну програму. Для бійців АТО було передано волонтерську допомогу (смаколики, ліки, теплі речі). Зі сцени військового клубу лунали інструментальні композиції, українські народні, сучасні, патріотичні пісні; пісні про кохання, родину, рідний дім. Студенти-хореографи подарували захисникам України чуттєву композицію «Стежками рідної землі» та драйвовий «Танок із бубнами». Всі учасники концертної програми висловлювали слова подяки військовослужбовцям за мирне небо, за їх мужність, бажали їм якнайшвидше повернутися додому з перемогою, живими та здоровими та неушкодженими.
Хвилиною мовчання вшанували пам'ять військових, які загинули, захищаючи Незалежність України. По завершенню патріотичного проекту, командир військової частини А3085, полковник Дорохов О.М. відзначив: «Мені надзвичайно приємно бачити наш особовий склад у такому гарному настрої. Сьогодні в одній залі посміхаються всі бійці частини, що робить це свято особливим для нас усіх». Він подякував Університету Грінченка за потужну моральну підтримку бійців, яка є для них вкрай важливою та вручив Грамоту «За патріотичну підтримку, плідну співпрацю у проведенні тематичних культурно-мистецьких проектів для військовослужбовців та волонтерську допомогу особовому складу військової частини А3085». Подяку Університету за плідну співпрацю та підтримку Збройних Сил України вручив Начальник навчального центру Національного університету оборони України, полковник Олійник С.В.
Урочисту атмосферу та святковий настрій військовослужбовців підтримувала ведуча заходу Оксана Перепельченко.