Студенти-консультанти ЮК «АСТРЕЯ» Університету Грінченка посіли перше місце серед юридичних клінік Київщини в рамках проекту: «Інноваційні методики викладання в правопросвітній діяльності юридичних клінік для школярів середньої ланки загальноосвітніх шкіл

 

Студенти-консультанти колективу ЮК «Астрея» Університету Грінченка – Єгор Жоров, Денис Метелиця, Варвара Бехтер та Вероніка Лупійчук взяли участь у реалізації проекту Асоціації юридичних клінік України та Міжнародного фонду Відродження «Податки – це легко!», започаткованого наприкінці 2019 року для занять зі школярами середньої ланки загальноосвітніх шкіл в рамках проекту «Інноваційні методики викладання в право просвітній діяльності юридичних клінік», що є частиною проекту «Посилення регіональної та міжсекторальної співпраці юридичних клінік Київщини».

В стінах Академії адвокатури України зустрілися команди юридичних клінік, власне Академії адвокатури, Білоцерківського національного аграрного університету, Університету державної фіскальної служби України і Факультету права та міжнародних відносин Київського університету імені Бориса Грінченка та представили свої розробки: презентації, відео матеріали, буклети, тренінгові ігри, методичні розробки на тему: «Податки – це легко !».

Захід було організовано та проведено зусиллями колективів юридичних клінік Академії адвокатури України, Білоцерківського національного аграрного університету, Університету державної фіскальної служби України, Факультету права та міжнародних відносин Київського університету імені Бориса Грінченка та за підтримки Асоціації юридичних клінік. Власне на заході були присутні керівники вище згаданих підрозділів – Андрій Галай, Тетяна Шолкова, Марина Цимбал, Андрій Чернега. Оскільки захід спрямований на вироблення ефективних та інноваційних методик, що мають бути продемонстровані шкільній аудиторії в склад суддів входив працівник психологічної служби НВК №157, соціальний педагог Ірина Хома.

Метою заходу є посилення співпраці та комунікації столичних юридичних клінік у сфері правопросвітницької діяльності, на конкурсній основі визначення найкращої моделі та методики проведення тренінгу в рамках реалізації проекту «Податки – це легко !» для школярів старших класів середньої ланки загальноосвітніх столичних шкіл.

Команда ЮК «Астрея» виборола перше місце у Регіональному конкурсі методичних розробок юридичних клінік Київщини в межах реалізації проекту «Інноваційні методики викладання в правопросвітній діяльності юридичних клінік для школярів середньої ланки загальноосвітніх шкіл», презентувавши тренінг на тему: «Особливості сплати податків неповнолітніми фізичними особами» та Методику його проведення. Не дивлячись на те, що конкуренти показали досить високі знання в сфері податкових відносин, цікаві і змістовні презентації і відеоролики до них, переможцями все ж таки, було обрано модель і підхід нашої команди – юридичної клініки «Астрея». Судді відзначили інноваційність практико-орієнтованого підходу ЮК «Астрея» та дійшли висновку, що саме тренінг та методика його проведення командою Грінченка, сприятиме ефективному засвоєнню та застосуванню школярами у повсякденному житті.

Тренінг «Особливості сплати податків неповнолітніми фізичними особами» та Методика його проведення будуть використані юридичними клініками-учасниками конкурсу в середніх загальноосвітніх закладах міста Києва для школярів старших класів протягом лютого-березня цього року.