Участь у конференції «Україна та Польща: європейський досвід полікультурності та добросусідства»

 

22 листопада 2019 року студентки Факультету права та міжнародних відносин Сірко Вероніка-Марія, Чабанюк Тетяна (студентки 4-го курсу спеціальності «Міжнародна інформація») та доцент кафедри української літератури і компаративістики Левко Уляна Улізбарівна взяли участь у Всеукраїнській науковій конференції «Україна та Польща: європейський досвід полікультурності та добросусідства».

Захід є результатом співпраці Київського університету імені Бориса Грінченка, Ніжинського держаного університету імені Миколи Гоголя, Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини із польськими університетами Познані, Любліна та Білостока.

Головними темами даної конференції були розгляд здобутків україно-польської співпраці у культурній та освітніх галузях, сучасний стан україно-польських відносин та пошук нових шляхів та можливостей для продовження двосторонньої співпраці.

Також Сірко Вероніка-Марія та Чабанюк Тетяна стали учасниками у панельній дискусії, де представили свої доповіді та теми «Формування зовнішньополітичного іміджу Польщі в Україні» та «Полікультурні особливості українського суспільства».