Екскурсія до Софійського собору

 

16 вересня 2019 року студенти І курсу спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» та доценти кафедри міжнародних відносин та міжнародного права Брайчевська Олена Андріївна та Мельник Ганна Мирославівна відвідали Національний заповідник «Софія Київська» у рамках навчально-пізнавальних екскурсій.Метою було ознайомлення з культурно-релігійною спадщиною української історії та виховання любові до надбань нашої нації.

Екскурсанти мали змогу дізнатися більше про історію розбудови Софійського собору і події, які були із ним пов’язані: правління Ярослава Мудрого, діяльність Петра Могили та мазепинське бароко. Відразу привернули увагу відреставровані фрески, що розповідають про побут та життя правлячої верхівки Київської Русі. Особливе захоплення викликали мозаїки Софії Київської і саркофаг, у якому був похований князь Ярослав.

Чи варто казати наскільки фантастичною була екскурсія для першокурсників, якщо кожен із них забажав відвідати подібні місця не один раз? Приємно, що вони матимуть ще безліч можливостей для цього, адже їх шлях лише починається.