Презентація книжки «Нерівні брати: українці та росіяни від середньовіччя до сучасності»

 

22 травня 2019 року відбулася презентація книжки «Нерівні брати: українці та росіяни від середньовіччя до сучасності» відомого швейцарського історика, професора Інституту східноєвропейської історії Віденського університету, дійсного члена Австрійської академії наук та іноземного члена Національної академії наук України Андреаса Каппелера. Українське видання цієї праці вийшло у «Видавництві 21» у перекладі Володимира Кам’янця.

На презентації були присутні Віктор Огнев’юк, ректор Університету; Наталія Віннікова, проректор з наукової роботи Університету; Ігор Грицяк, декан Факультету права та міжнародних відносин; Кирило Галушко, координатор громадського просвітницького проекту «LIKBEZ. Історичний фронт; Ірина Матяш, голова Наукового товариства історії дипломатії та міжнародних відносин; Оксана Салата, завідувач кафедри історії України; Роман Додонов, завідувач кафедри філософії; Ігор Жалоба, завідувач кафедри міжнародних відносин та міжнародного права, а також студенти та викладачі Історико-філософського факультету, Факультету права та міжнародних відносин, Інституту журналістики.

Віктор Огнев’юк виступив з вітальним словом перед гостями заходу, подякував професору Андреасу Каппелеру за його науковий інтерес до історії України та російського-українських взаємин зокрема.

Андреас Каппелер виступив з вступним словом українською мовою, в якому вказав на ключові ідеї, які він хотів донести у своїй книзі читачеві.

Після промови відбулася жвава дискусія, під час якої професор Андреас Каппелер відповів на численні запитання.

Захід організовано спільно з «Видавництвом 21» за підтримки Посольства Австрії в Україні, Австрійського культурного форуму в Києві, Австрійського бюро кооперації у Львові.