Участь у Круглому столі «Неформальні об’єднання молоді та влада: взаємовідносини в умовах транзиту України до демократії»

 

20 травня 2019 рокустуденти Факультету права та міжнародних відносин, разом зі студентами, аспірантами та молодими вченими Історико-філософського факультету Київського університету імені Бориса Грінченка та історико - юридичного факультету Ніжинського університету імені Миколи Гоголя стали  учасниками круглого столу «Неформальні об’єднання молоді та влада: взаємовідносини в умовах транзиту України до демократії».

У роботі круглого столу взяли участь запрошені до дискусії: журналіст, політичний, громадський і культурний діяч Олесь Доній, відомий вокаліст, композитор, лідер гурту «Воплі Відоплясова» Олег Скрипка, професор, доктор історичних наук Павло Гай-Нижник. Гості розкрили діяльність української молоді у кінці 80-х – початку 90-х років, її відносини з владою (з власного досвіду), пріоритети молодих людей та їх прагнення будувати незалежну демократичну Україну.

Під час круглого столу відбулася цікава дискусія про те, яке місце займала українська молодь у суспільно-політичному житті України в кінці 80-х – початку 90-х рр. ХХ ст.: якими методами боролася за демократію, які молодіжні організації діяли на території України в 80-90-х роках ХХ століття, які вимоги висували до влади.

Усі бажаючі взяли активну участь в обговорені доповідей та виступів учасників круглого столу, що показало актуальність піднятої теми.

Щиро дякуємо за запрошення до участі  у круглому столі завідувача кафедри історії України – доктора історичних наук, професору Салату  Оксану Олексіївну.