Юристи-міжнародники про сутність Європейських цінностей

22 січня 2019 р. експертами Інституту політико-правових та релігійних досліджень були підведені підсумки Національного конкурсу творчих робіт (есе) «Європейські цінності»,. Конкурс був організований за підтримки Координаційної ради молодих юристів України при Міністерстві юстиції України, Координаційної ради молодих юристів міста Києва при Печерському районному відділі державної виконавчої служби міста Києва Головного територіального управління юстиції у місті Києві.
Метою Конкурсу стала підтримка обдарованої молоді; підвищення рівня обізнаності молоді про Угоду про асоціацію / Зону вільної торгівлі між Україною та Європейським Союзом, європейську інтеграцію, сприяння утвердженню європейських цінностей та європейської ідентичності України, створення умов для її творчого зростання.
Студенти І-го курсу спеціальності «Міжнародне право» Факультету права та міжнародних відносин взяли активну участь у написанні творчих робіт. В скарбниці наших перемог – 7 дипломів про участь у конкурсі, які отримали Глеваська Юлія, Лещишена Валерія, Мамченко Аліна, Соколовська Олександра, Штомпель Ярослав, з яких один – Диплом ІІІ ступеню, його виборола Тимошенко Мирослава.
Про що ж писали студенти? Про сутність демократії, принципи справедливості і рівності, мир, межі дозволеного та самореалізацію індивіда. Експертів підкорив стиль написання робіт – ґрунтовно, щиро, і при цьому з використанням тонкощів літературної української мови.
Не зважаючи на юний вік, студенти дуже глибоко описали суть відносин людина – держава. «Людський егоїзм дуже важко побороти. З цієї причини, держава виступає регулятором людської поведінки, а законодавство держави – еталоном розуміння меж дозволеного» - таким був висновок однієї з робіт.
Вітаємо нове покоління юристів-міжнародників з першою професійною перемогою!


Керівництво Факультету права та міжнародних відносин