Підтримка студентами Факультету полонених військових моряків

 

Тепер, коли перед країною постають серйозні виклики, коли весь народ згуртувався навколо оборони нашої незалежності, ми не маємо права стояти осторонь. Підтримка наших вояків - це те, що під силу кожному. Особливо, коли йдеться про тих, хто в скруті.

Демонстративно, порушивши правові норми, країна агресор полонила наших хлопців, які транспортували судна.

25 листопада 2018 р. два малих броньованих артилерійських катери «Бердянськ» і «Нікополь», а також рейдовий буксир «Яни Капу» здійснювали плановий перехід з порту Одеси до Маріуполя. Про перехід російська сторона була заздалегідь поінформована відповідно до міжнародних норм для забезпечення безпеки судноплавства.

Всупереч Конвенції ООН з морського права і договору між Україною і Російською Федерацією про співробітництво у використанні Азовського моря і Керченської протоки, прикордонний корабель РФ «Дон» протаранив український рейдовий буксир, в результаті чого пошкоджено головний двигун корабля, обшивку та леєрну огорожу, втрачено рятувальний пліт. Далі катери ФСБ РФ відкрили вогонь по корабельній групі Військово-Морських Сил ЗС України.

Це сталося вже після виходу з 12-мильної зони.

Пошкоджено малий броньований артилерійський катер “Бердянськ”. Катер втратив хід, є поранений. Зброя застосовується на ураження. 

Світова спільнота обурилась, а український народ вчергове став пліч о пліч на захист своїх військовослужбовців.

Кожен, в силу своїх можливостей.

Студентство та викладацький склади Факультету права та міжнародних відносин Київського університету імені Бориса Грінченка одразу підтримали ініціативу збору для хлопців речей першої необхідності та харчів. А ще, щоб зміцнити не тільки тіло, а й бойовий дух співвітчизників, студенти написали низку звернень зі словами подяки, підтримки і звичайно ж привітання із Новорічними Святами та Різдвом Христовим. І вже найближчим часом усе буде передано адресатам.

Від керівництва Факультету ми дякуємо всім, хто відгукнувся на наш заклик. Особливо хочемо відзначити Лілію Орел, Ірину Панову та Наталію Обловацьку.

Коли ми заодно, ми непереможні!

Слава України!!!!

Героям Слава!!!!!