Квітень 2018

2 квітня студенти – волонтери Факультету права та міжнародних відносин, на чолі з керівником департаменту з розвитку волонтерських проектів Студентської Ради – студенткою ІІ курсу спеціальності «Право» Ніною Малєкіною, долучилися до масштабної акції «Київ у блакитному», спрямованої на привернення уваги до проблем аутизму в Україні. Під час акції був зібраний великий пазл - сердечко, проводилися інклюзивні творчі майстер класи, концерт.

4 квітня студенти Факультету спеціальностей «Суспільні комунікації», «Регіональні студії», «Міжнародна інформація» відвідали Днi Шведської Культури / Svenska Kulturdagar 2018. Організаторами заходу виступили Кафедра германської філології та перекладу ІФ КНУ імені Тараса Шевченка та Svenska institutet. Інформаційними партнерами та співорганізаторами стали: Embassy of Sweden in Kyiv, Мала академія наук України та Swedish Language School - Kyiv. З вітальними промовами до присутніх звернулися представники Посольства Швецiї в Українi та керівництво Iнституту фiлологiї КНУ імені Тараса Шевченка. Шведський літературо – та мистецтвознавець Ларш Елофссон провів цикл лекцій, присвячених шведській літературі, мистецтву та риториці: “Шведське образотворче мистецтво”, “Життя i творчiсть Сельми Лагерлеф”, “Зi шведської пiсенної скарбницi: Бельман i Таубе”, які читалися шведською мовою з українським перекладом.

15 квітня  року члени Ради студентського самоврядування, консультанти Юридичної клініки «Астрея» - студенти спеціальності «Право» взяли участь у роботі VIІ Всеукраїнської правничої школи з адвокатури у кримінальних справах, організаторами якої виступили Координаційна рада молодих юристів України при Міністерстві юстиції України, Європейський університет та "K-project center". Партнеами заходу стали: АО "Адвокатська група "Солодко і партнери", "Юридична Газета", Інститут політико-правових та релігійних досліджень.

20 квітня, напередодні Дня землі, представники кафедр та Студентської ради Факультету права та міжнародних відносин, разом з колегами інших Інститутів та Факультетів, долучилися до чудової традиційної акції та власноруч висадили кущі троянд, на подвір’ї нашого Університету, які, без сумніву, стануть справжньою окрасою Оболоні.

21 квітня представники адміністрації, науково – педагогічного складу, студентської спільноти Факультету права та міжнародних відносин, разом з колегами з Інституту філології, Інституту журналістики, Історико – філософського факультету, Факультету інформаційних технологій та управління, Факультету здоров’я, фізичного виховання та спорту долучилися до традиційної весняної ТОЛОКИ, яка цього року успішно відбулася в оболонському парку «Наталка» та проходила в рамках Дня довкілля.

20 квітня  студенти Факультету спеціальностей «Суспільні комунікації», «Регіональні студії», «Країнознавство», «Міжнародна інформація» долучилися до плеяди найкращих ВИШів України, організувавши та провівши Модель ООН - найвідомішу у світі науково - освітню рольову гру, в ході якої імітується засідання різних органів системи ООН. ЇЇ учасники виступають в ролі дипломатів, відтворюючи роботу Організації з дотриманням реальних правил процедури. Під час І Моделі ООН на нашому Факультеті учасники, що входили до складу Ради Безпеки, обговорювали конфлікт в Ємені, а темою обговорення Ради з прав Людини було визначено - Зміцнення технічного співробітництва та створення потенціалу в області захисту та реалізації прав людини.

23 квітня  студенти Факультету, за сприяння керівника департаменту з розвитку міжнародних проектів Студентської ради – студентки ІІ курсу спеціальності «Країнознавство» Добридень Альони, долучилися до організації та виступили волонтерами на ІІ МІЖНАРОДНОМУ БІЗНЕС-ФОРУМІ «БІЗНЕСWOMAN 2018». Організаторами форуму традиційно виступив Журнал «БізнесWOMAN», Генеральним партнером форуму виступила Угорська будівельна компанія Magasepito'99 KFT, власник Zoltan Horvath, Ексклюзивний партнер: Міжнародна дипломатична рада в Україні, президент Вікторія Ліснича. Метою форуму стала: консолідація жінок бізнесу, політики та соціальної сфери задля налагодження тісної співпраці, обміну досвідом, репрезентації України в світі. Учасниками - стали близько 1000 жінок з 20 країн світу

24 квітня на Факультеті права та міжнародних відносин відбувся День відкритих дверей. Школярі 11 класів Середніх загальноосвітніх шкіл та ліцеїв м. Києва, м. Броварів, м. Вишгорода та студенти ІV курсу спеціальності «Право» Університетського Коледжу Київського університету імені Бориса Грінченка плідно поспілкувалися з адміністрацією Факультету, завідувачами та викладачами кафедри міжнародних відносин та міжнародного права, кафедри публічного та приватного права, кафедри англійської мови, Студентською Радою, дізналися про правила прийому на навчання до Університету, його інфраструктурою, особливостями побудови навчального процесу, спеціальностями, які представляє наш Факультет, Центрами компетентностей та отримали можливість поринути в атмосферу справжнього судового засідання, імітацію якого презентували студенти ІІІ курсу спеціальності «Правознавство» під керівництвом професора кафедри публічного та приватного права Лілії Василівни Федюк.

25 квітня студенти - випускники Факультету права та міжнародних відносин взяли участь у черговому «Ярмарку вакансій» Київського університету імені Бориса. Серед великої кількості роботодавців – представників організацій та установ найрізноманітніших галузей, найбільше зацікавлення студентів – правників та міжнародників викликали саме друзі та партнери Факультету: Національне агентство України з питань державної служби (Генеральний департамент з питань управління персоналом на державній службі), Міжнародний Центр перспективних досліджень, адвокатське бюро «Дмитро Бойчук», які ознайомили присутніх з профільними для них вакансіями та програмами стажування.