Листопад - 2019

 

2 листопада студенти - міжнародники Факультету Романюк Тетяна, Ковальська Тетяна, Горохівська Ірина, Якіменко Олександра взяли участь у якості делегатів та волонтерів у найбільшому українському молодіжному форумі про кар'єрні можливості - YouthSpeak Forum, який одночасно зібрав   у стінах Торгово-Промислової Палати України провідні компанії громадського, державного та бізнес сектору.

2 листопада студентка ІІІ курсу спеціальності «Регіональні студії», цьогорічна випускниця Міжнародної академії лідерства служіння Бистра Вікторія долучилася до команди волонтерів на Восьмій виставці вищої освіти в США, організованої мережею EducationUSA за підтримки Посольства США в Україні.

4 листопада відбулася інформаційна лекція для студентів першого курсу Міжнародного права та для студентів другого курсу Права на тему: "ОСНОВИ ПРАВОВОГО ЗАХИСТУ" Міжнародний благодійний фонд Гарних справ спільно з Консалтинговим агенством "Вертикаль" приготували змістовний захід, в ході якого, спікери, успішні юристи та адвокати, розповідали, про місію правозахисників та її особливості.

Щиро пишаємось Головою Наукового товариства Факультету права та міжнародних відносин, студенткою ІV курсу спеціальності «Країнознавство» Шаховою Оксаною, яка у листопаді стала організатором-ментором тернопільської команди регіонального етапу національної програми особистісного та професійного розвитку молоді "Державотворець".

З 28 жовтня по 6 листопада у м. Ірпінь (Київська область) відбувся регіональний етап Програми особистісного та професійного розвитку молоді “Державотворець".Метою програми є ознайомлення молоді з публічною адміністрацією та процесом державотворення, діяльністю засобів масової інформації, бізнесу та громадського сектору, залучення до розроблення, ухвалення управлінських рішень і контролю за їх виконанням. Пишаємося тим, що учасницею Програми стала студентка ІІ курсу спеціальності «Регіональні студії» Павріанідіс Аліса

7 листопада на Всеукраїнському юніорському турніру найсильніших з фехтування на шаблях бронзу здобула Купових Ірина, студентка І курсу "Регіональні студії" та вихованка ФК "Вершина".

8 листопада, Підтримуючи чудову багаторічну традицію, Факультет права та міжнародних відносин разом зі всією країною урочисто відзначив День української писемності та мови, долучившись до поетично – співочого «вільного мікрофону», масштабного мовного флеш – мобу #носійСлова, написання диктанту національної єдності. Щиро вітаємо з перемогою у загальноуніверситетському Інтерактивному онлайновому квесті «Мовний марафон» (організатор Інститут філології) команду Факультету права та міжнародних відносин "Посли української мови".

15 листопада студенти групи ПРб-2-19-4.0д під керівництвом старшого викладача кафедри Публічного та приватного права Байталюк О.М. відвідали Національний музей «Меморіал жертв Голодомору». Під час огляду експозиції музею студенти ознайомилися з матеріалами, які демонструють причини, основні періоди та наслідки Голодомору в Україні. Переглянули книги пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років.

18 листопада студенти Факультету права та міжнародних відносин відвідали SDG Opinion Space #2 «Dirty secrets of the SDGs: “питання без відповідей” про Цілі сталого розвитку» від CSRUkraine. Дискусія була присвячена таємницям Цілей сталого розвитку, проблемним та резонансним питанням. Авторами фотографій стали початківці, аматори та професіонали з усієї України. Виставка вийшла інноваційною та інклюзивною. Завдяки QR-кодам на кожному фото можна дізнатись про автора, історії фото або цитати відомих людей щодо тематики. Автори поділилися ними, аби пояснити власну думку та ідею. Ініціаторкою проекту є Богдана Мисик, студентка 4-ого курсу спеціальності «Міжнародна інформація» Факультету права та міжнародних відносин Київського університету імені Бориса Грінченка, яка в рамках лідерської програми для молоді «SDG-Амбасадори»

В листопаді в межах програми Action Diplomacy: Ukraine студенти – міжнародники Факультету права та міжнародних відносин відвідали Посольство Швейцарської конфедерації в Україні та під час бесіди з Послом Швейцарії в Україні Клодом Вільде обговорили велике коло питань серед яких: політика, освіта, конфліктологія, державний устрій, географічна зумовленість, історичні передумови, зовнішньоекономічні та зовнішньополітичні аспекти, відносини із міжнародними організаціями та дипломатичний нейтралітет.

22 листопада студентки Факультету права та міжнародних відносин Сірко Вероніка-Марія, Чабанюк Тетяна (студентки 4-го курсу спеціальності «Міжнародна інформація») та доцент кафедри української літератури і компаративістики Левко Уляна Улізбарівна взяли участь у Всеукраїнській науковій конференції «Україна та Польща: європейський досвід полікультурності та добросусідства».

27 листопада відбулась лекторій-бесіда «Принципи лідерства служіння в управлінні», яка подарувала можливість студентам Київського університету імені Бориса Грінченка почути успішні історії справжніх лідерів у різних сферах суспільного життя, таких як: Наталія Бикова - керівник програми «Молодіжний розвиток» Корпусу миру США в Україні, Олена Молодцова - керівник маркетингу в Україні торгової марки “Red bull”, Маршал Крістенсен - почесний професор нашого університету та коуфаундер міжнародної організації «Co-Serve International”. Спікери поділились з майбутніми лідерами своїм управлінським досвідом, ціннісними орієнтирами, принципами, якими вони послуговуються у своєму житті.

Ініціаторами та організаторами заходу стали студенти Факультету права та міжнародних, випускники Міжнародної академії лідерства служіння Бистра Вікторія та Прачук Дмитро, які гідно захистили свій фінальний проект та зміцнили в наших студентах - грінченківцях переконання – Справжні лідери змінюють світ!!!

28 листопаду. Щиро вітаємо студентів Факультету права та міжнародних відносин з переможною участю у І (загально університетському) етапі ХХ Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика (серед нефілологічних спеціальностей): І місце - Романюк Тетяна, студентка ІІІ курсу, група СКб-1-17 -4.0д ІІ місце - Коробець Анна та Якіменко Олександра, студентки І курсу, група МПб-1-19-4.0д ІІІ місце - Любарець Діана, студентка ІІІ курсу, група РСб-1-17-4.0д та Муляр Анастасія, студентка І курсу, група СКб-1-19-4.0д. Дякуємо вам за повагу та любов до рідної мови!!!

29 листопада студентка ІІ курсу спеціальності «Суспільні комунікації», член НТ Факультету Піддобрівна Марія стала учасницею чудового заходу 3P "Prosecco, Prosciutto & Parmigiano", який відбувся в рамках тижня Італійської кухні у світі та був організований Італійським Посольством в Україні, за підтримки Італійського інституту культури та офісу Агентства ICE. Учасники дійства, через призму особливої кулінарної атмосфери, по новому відкрили для себе Італію та можливості багатовекторної співпраці між нашими країнами

30 листопада студентки 3 курсу спеціальності «Регіональні студії» Дар‘я Гаман та 1 курсу спеціальності «Право» Марія Гаркавенко долучились до реалізації проєкту «Зшивання країни – проєкт мобільності молоді», задля якого Міністерство культури, молоді та спорту провело зустріч у форматі обговорення-тренінгу зі студентською молоддю с усіх куточків України. Реалізація цього проєкту відбуватиметься в 2020 році у форматі молодіжних обмінів, в яких візьмуть участь близько 100 тисяч молодих людей з усіх регіонів України. Нашу молодь мають чути і дослухатися до її політик та ідей, адже ми-це майбутнє нашої держави!