Вересень - 2019

 

30 серпня відбулися Організаційні збори студентів – першокурсників, на якій вступники познайомились з представниками адміністрації, професорсько – викладацьким складом Факультету, кураторами академічних груп, Студентською Радою, тюторами – студентами – координаторами, дізналися про особливості організації навчального та виховного процесу, можливостями, які надає Факультет та Університет для особистісного становлення та розвитку студентів.

31 серпня відбулася урочиста церемонія Посвяти першокурсників у студенти Київського університету імені Бориса Грінченка, яка цього року проходила у незвичному, неофіційному форматі на Співочому полі та об’єднала всіх вступників 1 курсу 2019 року.

10 вересня відбулася традиційна зустріч представників Ради студентського самоврядування зі студентами - першокурсниками, на якій вступникам – 2019 розповіли про особливості Факультету права та міжнародних відносин, основні етапи становлення системи студентського самоврядування факультету, напрямки роботи та їх наповнення, ознайомили з підсумками діяльності за попередній навчальний рік та перспективами розвитку на 2019-2020 н . р.

14 вересня студенти першого та другого курсу спеціальності «Міжнародне право» відвідали показ стрічки «Заборонений» - український художній повнометражний фільм про життя та загадкову смерть відомого поета-шістдесятника, правозахисника - Василя Стуса, який для багатьох поколінь став уособленням часу й боротьби з режимом. Кінокартина вийшла в український кінопрокат до Дня пам'яті поета.

З 9 по 14 вересня співробітниця Центру програм з лідерства служіння Юлія Турта та випускниця Міжнародної академії з лідерства служіння, студентка ІІІ курсу Факультету права та міжнародних відносин Вікторія Бистра відвідали Казахстансько-Американський вільний університет (м. Усть-Каменогорськ, Республіка Казахстан), у якому спільно з Київським університетом імені Бориса Грінченка реалізується Міжнародна програма з лідерства служіння, за підтримки "Co-Serve International".

14 вересня учасники Наукового товариства Факультету права та міжнародних відносин взяли участь у якості волонтерів та гостей у Фестивалі "ДУМКОFEST. АНТИКОРУПЦІЯ". Захід надав можливість долучилися до цікавих лекцій про корупцію та шляхи її подолання, поспілкуватися з представниками багатьох громадських організацій у формі квесту, а також зарядитися позитивними емоціями, які спонукають змінювати країну на краще.

15 вересня студенти Факультету взяли участь у Всеукраїнському марші за права тварин.

20 вересня студенти Факультету взяли участь у Міжнародному марші за клімат

25 вересня в місті Миколаїв закінчився юніорський Чемпіонат України з фехтування на шаблях. Вихованка ФК "ВЕРШИНА", студентку І курсу спеціальності «Регіональні студії» Купових Ірина стала срібною призеркою в складі команди Київ-1 та отрималазвання Майстра спорту.

28 вересня відбулося відкриття X етапу Соціального проекту Київського університету імені Бориса Грінченка «З Києвом і для Києва», який вже багато років продовжує бути актуальним серед мешканців столиці. Він надає можливість всім бажаючим реалізувати свої творчі та особистісні потреби, сприяє створенню гарного настрою, згуртовує родини спільними інтересами та змістовним дозвіллям. Факультет права та міжнародних відносин на проекті представила Юридична клініка «Астрея», під керівництвом кандидата юридичних наук, доцента кафедри публічного та приватного права – Чернеги Андрія Петровича. В межах діяльності клініки студенти ІІ – ІV курсів спеціальності «Право» мають унікальну можливість поглиблювати фахові компетентності через безпосередню допомогу людям, надаючи безоплатні правові консультації та формуючи правову культуру громадян.

30 вересня у Всеукраїнський День бібліотек викладачі та Наукове товариство Факультету права та міжнародних відносин привітали своїх шановних колег з професійним святом та презентували у подарунок бібліотеці Університету низку книжок для професійного та особистісного зростання студентів.  

30 вересня  Наукове товариство Факультету права та міжнародних відносин провело щорічний квест для першокурсників. Студенти 1 курсу змогли проявити своє вміння швидко знаходити відповіді на питання, за маленький проміжок часу стати злагодженою командою та вирішити цікаві завдання. Запальні, енергійні та дуже ерудовані - таким виявилася наші майбутні дипломати та правники.