Травень - 2019

Президент та Перший віце-президент Студентського парламенту Університету, студенти ІІІ курсу спеціальності «Право» - Івашкевич Ангеліна та Гаргун Сергій взяли участь у ХІV Генеральній асамблеї Української асоціації студентів та щорічному студентському Всеукраїнському форумі «UASMeetUp 3.0» у м. Житомир на базі Житомирського Національного агроекологічного університету.

         На форумі обговорювались питання діяльності органів студентського самоврядування ЗВО, проблематичні аспекти фінансування, виборчого процесу, здійснення повноважень та відносин з адміністраціями ЗВО.

           

03-05 травня у місті Штраубінг, Федеративна Республіка Німеччина, відбулися 45-і Пан’європейські дні на тему «На Дунаї, Молдаві та Рейні – Європейський парламент єднає народи», організовані Пан’європейським союзом Німеччини.

У рамках заходу відбувся дискусійний форум «Центральна Європа: двигун ЄС?»До складу української делегації ввійшли також студентки Факультету права та міжнародних відносин Осіпцова Катерина (ІІ курс) та Тебякіна Катерина (І курс).

6 травня студенти та викладачі Факультету права та міжнародних відносин, разом іншими співробітниками та студентами Університету, вшанували пам'ять Бориса Дмитровича Грінченка - Видатного Українця, громадського діяча кінця XIX - початку XX ст., педагога, письменника, перекладача, літературознавця, вченого, мовознавця, етнографа, лексикографа, взявши участь у традиційному покладанні квітів до пам’ятника Борису Дмитровичу .

7 травня, в межах багатовекторної профорієнтаційної діяльності, викладачі Кафедри міжнародних відносин та міжнародного права, студенти спеціальностей «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» і «Міжнародне право», Рада студентського самоврядування та Наукове товариство Факультету ініціювали та провели зустріч зі старшокласниками ЗОШ м. Києва, під час якої увага майбутніх абітурієнтів акцентувалась на особливостях та перевагах навчання в Університеті Грінченка, зокрема, на Факультеті права та міжнародних відносин, що ґрунтуються на європейських стандартах, поєднаних з сучасними інноваційними підходами у підготовці фахівців.

        

7-8 травня студентки Факультету Павріанідіс Аліса та Греб Наталія стали учасницями «Моделі ООН», яка відбулася в Національному Університеті «Острозька академія». Проведення такого заходу зініціювали студенти факультету міжнародних відносин НаУОА у форматі Ради Безпеки ООН з метою створення універсальної платформи для обговорення найактуальніших питань міжнародного життя, популяризації цінностей та принципів Організації Об’єднаних Націй, а також залучення молоді до сфери міжнародних відносин, дипломатії та політики.

         Упродовж заходу учасники - студенти Вишів України та гості з інших країн виступали від імені різних світових держав і намагалися розробити шляхи врегулювання міжнародних суперечностей, застосовуючи аналітичні та комунікативні навички, щоб узгодити політичні позиції усіх зацікавлених сторін.

         Темою засідання обрали важливе питання у сфері сучасних міжнародних відносин – «Подолання екологічних загроз: кліматична угода».

10 травня Студенти Факультету права та міжнародних відносин, разом із співробітниками НМЦ соціально-гуманітарної взаємодії та організації дозвілля студентів, відвідали у столичному Будинку офіцерів офіційні урочистості з нагоди вручення державних військових нагород сім’ям загиблих бійців, які брали участь в АТО, військовослужбовцям спецпідрозділів Збройних Сил України.

15-18 травня в Київському університеті імені Бориса Грінченка була проведена Стратегічна гра на тему: «Моделювання вирішення конфліктів в міжнародних відносинах». Організаторами заходу виступили викладачі та студенти Факультету права та міжнародних відносин. Подія відбулася за підтримки  Благодійного фонду " Майдан закордонних справ" та  Представництва Фонду Конрада Аденауера (Київ).

16 травня, у Всесвітній День вишиванки, студенти та співробітники Факультету права та міжнародних відносин, разом з іншими грінченківцями, долучилися до танцювального флеш - мобу, тим самим висловивши повагу до споконвічних народних традицій створення та презентації етнічного вишитого українського вбрання, як елементу національної ідентичності.

16 травня представники адміністрації, викладачі, велика студентська спільнота, друзі та партнери Факультету права та міжнародних відносин, разом з грінченківською родиною, стали учасниками благодійного балу, що проходив в Колонній залі Київської міської державної адміністрації і організатором якого виступив Київський університет імені Бориса Грінченка.

Захід став не тільки чудовим та вишуканим мистецьким подарунком для всіх присутніх, але й ніс в собі шляхетну мету – зібрати кошти для допомоги студентам Університету, які потребують невідкладного лікування – Сергію Мокреєву (Інститут людини) та Ігорю Дибі (Інститут філології).

Ми щиро вдячні учасникам Благодійного балу та всім небайдужим за участь у добрій, спільній справі!

17 травня, на запрошення Факультету інформаційних технологій та управління, студенти спеціальностей «Міжнародне право» та «Регіональні студії» отримали можливість відвідати гостьову лекцію кандидата економічних наук, бізнес-омбудсмена Леквінадзе Іраклія «Особливості ведення бізнесу в Грузії», яка була присвячена дослідженню особливостей ведення бізнесу у Грузії, специфіці податкового законодавства і перспективним напрямкам для розвитку бізнесу, особливостям проведення операцій за зовнішньоекономічними договорами, обміну науковопрактичним досвідом.

               

18 травня у День Європи   студенти – міжнародники  відвідали Дипломатичну академію України імені Геннадія Удовенка при Міністерстві закордонних справ та взяли участь у розповіді-дискусії у форматі "молодь для молоді": "Участь молоді у формування спільного європейського простору" за участі спікера - громадського радника, представника молодіжної організації JongeDemocraten (Нідерланди) - MauriceLagerwerf та Панельній дискусії "Роль України в об'єднаній Європі", де спікерами виступили YaremaOleksandr - заступник міністра молоді та спорту України

           

20 травня студенти Факультету права та міжнародних відносин, разом зі студентами, аспірантами та молодими вченими Історико-філософського факультету Київського університету імені Бориса Грінченка та історико - юридичного факультету Ніжинського університету імені Миколи Гоголя стали  учасниками круглого столу «Неформальні об’єднання молоді та влада: взаємовідносини в умовах транзиту України до демократії».

У роботі круглого столу взяли участь запрошені до дискусії: журналіст, політичний, громадський і культурний діяч Олесь Доній, відомий вокаліст, композитор, лідер гурту «Воплі Відоплясова» Олег Скрипка, професор, доктор історичних наук Павло Гай-Нижник. Гості розкрили діяльність української молоді у кінці 80-х – початку 90-х років, її відносини з владою (з власного досвіду), пріоритети молодих людей та їх прагнення будувати незалежну демократичну Україну.

           

22 травня відбулася презентація книжки «Нерівні брати: українці та росіяни від середньовіччя до сучасності» відомого швейцарського історика, професора Інституту східноєвропейської історії Віденського університету, дійсного члена Австрійської академії наук та іноземного члена Національної академії наук України Андреаса Каппелера. Українське видання цієї праці вийшло у «Видавництві 21» у перекладі Володимира Кам’янця.

На презентації були присутні Віктор Огнев’юк, ректор Університету; Наталія Віннікова, проректор з наукової роботи Університету; Ігор Грицяк, декан Факультету права та міжнародних відносин; Кирило Галушко, координатор громадського просвітницького проекту «LIKBEZ. Історичний фронт; Ірина Матяш, голова Наукового товариства історії дипломатії та міжнародних відносин; Оксана Салата, завідувач кафедри історії України; Роман Додонов, завідувач кафедри філософії; Ігор Жалоба, завідувач кафедри міжнародних відносин та міжнародного права, а також студенти та викладачі Історико-філософського факультету, Факультету права та міжнародних відносин, Інституту журналістики.

 

23 травня в Університеті Грінченка відбувся феєричний та довгоочікуваний конкурс Miss & Mister GRINCHENKO UNIVERSITY.

З величезною радістю вітаємо нашу студентку І курсу спеціальності «Право»: Пентіло Дар’ю з перемогою та отриманням титулу МІС УНІВЕРСИТЕТУ – 2019 !

Пишаємося чудовим виступом Містера Факультету права та міжнародних відносин – студента І курсу спеціальності «Міжнародне право» Самусенка Андрія. Щиро дякуємо всьому організаційному комітету Конкурсу за професійну підготовку учаснику. Особлива подяка – Голові Ради студентського самоврядування Факультету Потапову Дмитру! 

 

24 травня, в межах проходження навчальної практики, студенти І курсу спеціальності «Міжнародне право»  разом з куратором групи, керівником практики – к. ю. н., доцентом кафедри міжнародних відносин та міжнародного права Братко Іриною Василівною, здійснили екскурсію до Верховної Ради України, яка  включала знайомство з приміщеннями та організацією роботи парламенту, висвітлювала історію становлення та розвитку українського парламентаризму, законодавчий процес та архітектурну спадщину Верховної Ради України.

26 травня студенти Факультету права та міжнародних відносин, разом з іншими студентами – грінченківцями, за традицією долучилися в якості учасників та волонтерів до 27-го «Пробігу під каштанами», який відбувся на Майдані Незалежностіу Києві та мав шляхетну мету - зібрати кошти та спрямувати їх на придбання необхідного обладнання та витратних матеріалів для Центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України.     

28 травня студенти 1 курсу, які навчаються за освітніми програмами «Регіональні студії» та «Суспільні комунікації» спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» відвідалиМузей «Кирилівська церква».