Лютий - 2019

9 - 10 лютого з метою більш глибокого ознайомлення з побудовою освітньої системи різних країн світу, студенти І курсу спеціальності «Міжнародне право» відвідали виставку «Освіта за кордоном», участь в якій взяли 70 партнерських навчальних закладів компанії STUDY.UA з Великої Британії, США, Канади, Європейського Союзу, та отримали можливість долучитися до низки освітніх семінарів (Яким буде навчання вже завтра? (інноваційні освітні тренди 2019-2020), Старт кар’єри в медіа та телебаченні (можливості навчання на новому курсі від STUDY Academy та Вищої Школи Media&Production 1+1), Live the Language (Лайфхаки для вивчення англійської мови.)), ознайомились з можливостями цікавого літнього відпочинку (100 програм літніх канікул для студентів).

1-12 лютого Свої такі довгоочікувані канікули студенти – першокурсники Факультету права та міжнародних відносин провели не тільки відпочиваючи, але й здійснили корисну справу, ставши частиною загально університетського проекту під егідою Студентського Парламента грінченківці_на_канікулах та долучились до постійнодіючого профорієнтаційного марафону нашого Факультету «Україна – Київський університет імені Бориса Грінченка». Наші вихованці відвідали свої рідні школи (12 навчальних закладів з різних куточків нашої країни – Київ, Запоріжжя, Кропивницький, Красилів Хмельницької області, с. Телепине Черкаська області, тощо ) та ознайомили майбутніх абітурієнтів та, можливо, в майбутньому потенційних студентів – грінченківців зі своєю Alma Mater та можливостями, які дарує наш Університет для навчання та розвитку.

            14 лютого День усіх закоханих – 2019 студенти Факультету права та міжнародних відносин провели яскраво, різнобічно та захоплююче, пагнучи зустріти ТЕ САМЕ ЄДИНЕ І НЕПОВТОРНЕ КОХАННЯ В УСЬОМУ ЙОГО РІЗНОМАНІТТІ, а саме: створили атмосферу та казковий антураж для романтичної фото – сесії з конкурсами в Instagram, виступили справжніми купідонами в прагненні створити якомога більше міцних родин за допомогою гумористичного укладання шлюбу, провели об’єднуючу гру «Знайди свою половинку», визначили найгармонійнішу та найкреативнішу пару у інтелектуально – розважальному квесті «На шляху до кохання». Дякуємо Науковому Товариству та Раді студентського самоврядування Факультету за цей чудовий, наповнений справжнім коханням день !!!

            15-17 лютого 2019 р. у м. Відень (Австрія) відбулася міжнародна конференція «Майбутнє Європи: європейська ідентичність і політичний ландшафт Європейського Союзу». У складі делегація від Київського університету імені Бориса Грінченка були Сергій Гаргун - студент 3-го курсу Факультету права та міжнародних відносин, Перший віце-президент Студентського парламенту Університету, Дар’я Гаман, Валерія Ігнатенко, Анна Ширшова, Анастасія Курохтіна, Марія Лагутіна та Вікторія Бистра - студентки 2-го курсу Факультету права та міжнародних відносин.Грінченківці взяли також участь у щорічному благодійному Українському балі, що проходив у палаці Ауерсперг, організованому Товариством української молоді в Австрії.

            21 лютого студенти Факультету взяли участь у ІІІ Всеукраїнській науково-практичній конференції, приуроченій до Міжнародного дня рідної мови «На перетині мови і права», організаторами якої виступив Інститут філології Університету Грінченка та Національна академія внутрішніх справ.

            21 – 22 лютого Голова Наукового товариства Факультету Шахова Оксана, у співпраці з однією з найкращих випускниць Факультету Гондюл Олександрою, взяла участь у роботі 7-го Київського Безпекового Форуму для молоді.

         Близько 100 молодих лідерів з усіх регіонів України, а також з Грузії, Німеччини та Польщі обговорили проблеми і виклики, які стоять перед міжнародними організаціями (ЄС, НАТО, ОБСЄ, ООН, РЄ). Тема цьогорічного Форуму: «Міжнародні організації на роздоріжжі між класицизмом і модернізмом. Альтернативне бачення».

            25 лютого студенти – правники ІІ – ІV курсів Факультету права та міжнародних відносин в рамках реалізації правопросвітницького проекту «Я маю право !», на запрошення Головного територіального управління юстиції у місті Києві, стали учасниками засідання «Правова обізнаність молоді – запорука стабільного майбутнього», долучилися до дискусії на тему «Співпраця активної молоді та органів місцевого самоврядування»

            25 лютого Дебатним клубом КУБГ була організована лекція "Робота в ООН: Від мрії до реалізації". Консультант з суспільно – політичних питань та проектів Представництва ООН в Україні Катерина Галушка розповіла про те, як потрапити на роботу до Організації; де шукати відповідні вакансії; які критерії відбору; як дебати на Моделях ООН вплинули на її життя та ще багато цікавої та корисної інформації.

                27 лютого відбулася зустріч студентів Факультету з заступником начальника кафедри військової підготовки Національного університету оборони України імені Івана Черняховського, к.т.н., доцентом Марценківським Вадимом Тадеушовичем.
Зустріч була присвячена питанню вступу та навчання студентів за програмою підготовки офіцерів запасу.

            28 лютого студенти Факультету взяли участь у дипломатичному прийнятты з нагоди презентації сайту з вивчення української мови для іноземців «Speak Ukrainian» у Дипломатичній академії при Міністерстві закордонних справ України до Міжнародного дня рідної мови.           Сайт виготовлено у 2018 році на замовлення Міністерства інформаційної політики України.

                28 лютого Наукове товариство Факультету продовжує постійно діючий марафон «Подорож країнами світу». Цього разу наші першокурсники спеціальностей «Суспільні комунікації», «Регіональні студії», «Міжнародне право» отримали можливість здійснити віртуальну подорож до Грузії, «поринути» у її унікальну атмосферу, дізнатися багато нового про історію, культуру цієї колоритної країни та скуштувати традиційні смаколики.