Червень - 2019

Щиро вітаємо студентку І курсу спеціальності «Регіональні студії» Корженівську Вікторію з перемогою в Конкурсі студентських (курсантських ) есе на тему: «Роль громадського суспільства та держави у механізмі забезпечення людей безоплатною правовою допомогою», який спрямований на підвищення правової свідомості, культури та освіченості  студентів та курсантів вищих навчальних закладів м. Києва.

З 29 травня по 7 червня в Україні стартував проект, спрямований на ознайомлення молоді з публічною адміністрацією та процесами державотворення “Державотворець”. Програма ініційована Міністерством молоді та спорту України, Українською академією лідерства та реалізується спільно з Секретаріатом Кабінету Міністрів України, Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

Метою проекту є ознайомлення молоді з публічною адміністрацією та процесами державотворення, її залучення до розроблення, ухвалення управлінських рішень і контролю за їх виконанням, подальшої професійної діяльності на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування через організацію освітньо - профорієнтаційних стажувань. Пишаємося, що до числа учасників цьогорічної програми, подолавши важкий конкурсний відбір, увійшли студентка І курсу спеціальності «Міжнародне право» Юрчук Валерія та студентка ІІ курсу спеціальності «Регіональні студії» Іващенко Олександра, а до числа координаторів студентка ІІ курсу спеціальності «Суспільні комунікації» Коньок Яна. Одним з головних організаторів та координаторів програми стала Голова Наукового товариства Факультету, студентка ІІІ курсу спеціальності «Країнознавство» Шахова Оксана.

 

9-11 червня в місті Ужгороді відбувся Всеукраїнських форум «Кар’єра зі школи: вибір та планування», організаторами якого виступили: Міністерство молоді та спорту України, Центр «Розвиток КСВ». Партнерами заходу стали: Міністерство освіти та науки України, компанії учасниці проекту «Карта професій», Інститут модернізації змісту освіти МОН та Державна служба зайнятості. Метою заходу було: ознайомлення фахівців, які працюють з учнями у закладах освіти або займаються розвитком молоді, з інструментами та методами, що дозволять ефективно формувати усвідомлені мотиви вибору майбутньої професії та  надихати молодь ставати свідомими лідерами  Пишаємося тим, що до команди експертів, що працюють у сфері побудови та розвитку кар’єри та були запрошені стати спікерами для учасників з 19 областей України, увійшла студентка ІІ курсу спеціальності «Суспільні комункації» Главак Анна. В рамках ЛІДЕРСЬКОЇ ПРОГРАМИ ДЛЯ МОЛОДІ «SDG–АМБАСАДОРИ»,  від експертної організації Центр «Розвиток Корпоративної Соціальної Відповідальності», Анна, разом з командою амбасадорів, представляла проект впровадження та реалізації Цілей сталого розвитку в навчальних закладах України та доносила до учасників важливість усвідомлення сучасної молоддю своєї відповідальності та участі у вирішенні важливих суспільних питань.

 

Щиро пишаємося Президентом Студентського парламенту Університету Грінченка, студенткою ІІІ курсу спеціальності «Право» Ангеліною Івашкевич, яка 11 – 12 червня 2019 року стала доповідачем Міжнародної конференції «Розбудова системи забезпечення якості вищої освіти в Україні» з доповіддю «Студентоцентрований підхід в розробці та впровадженні освітніх програм (на прикладі Київського університету імені Бориса Грінченка) (Секція 4. Участь стейкголдерів у забезпеченні якості вищої освіти).

Організаторами конференції виступили: Міністерство освіти і науки України; Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти; Спілка ректорів вищих навчальних закладів України; Національний Еразмус+ офіс в Україні; Британська Рада в Україні; Інститут вищої освіти Національної академії педагогічних наук України; Київський національний торговельно-економічний університет.

         11 – 12 червня Студенти Факультету права та міжнародних відносин – Бідюкова Анна та Мисик Богдана, разом з представниками молоді з різних країн світу, взяли участь в міжнародному семінарі "Diversity, Inclusion & Pluralism: Your Vision of Social Discourse" від IFLRY (International Federation of Liberal Youth), що проходив в м. Тбілісі (Грузія). Робота в командах, вирішення кейсів, дискусії щодо проблеми впровадження лібералізму в суспільстві на засадах плюралізму та свободи стали неоціненним надбанням, що в подальшому допоможе молоді реалізувати себе в професійній та особистісній сфері.