Грудень-2018

3 грудня з нагоди чергової річниці від дня народження Б.Д.Грінченка в нашому Університеті був проведений, сталий вже традиційним, конкурс на кращу інтерпретацію слів Словника Бориса Грінченка.
Дякуємо команді нашого Факультету у складі: Штомпеля Ярослава, Ковальської Тетяни, Павріанідіс Аліси, Миценко Маргарити та Корженівської Вікторії за чудовий виступ , яким вони зайвий раз довели, що Борис Грінченко та його творіння є завжди сучасними!
З 29 листопада по 7 грудня в Київському Університеті імені Бориса Грінченка проходила традиційна Грінченківська декада в межах якої: Рада студентського самоврядування, Наукове Товариство Факультету взяли участь в організації урочистостей в рамках відкриття декади та чудовому мистецькому заході до Дня народження Бориса Грінченка і Дня Університету; церемонії покладання квітів до пам’ятника Б.Д.Грінченку; музичному проекті волонтера, кобзаря, бандуриста, лірника, лідера гурту «Хорея Козацька» Тараса Компаніченка; прийомі делегації студентів Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна; започаткували пізнавальний квест «Break your brain”; провели вже сталі традиційними загально університетський фото – марафон «Бірюзовий рулить!» та гендерну гру Grinchenko Family: Girls VS Boys, випустили буклет постійно діючої рубрики «Цікаво знати!», присвячений життю та творчості Бориса Грінченка, ознайомили студентів І курсу з документальним фільмом (авторство «АстудіЯ» «Інший…инший Грінченко» Студенти Факультету гідно представили Факультет на VІ конкурсі «Словник Бориса Грінченка та сучасність» і V загально університетському турнірі з шахів «Королівський карась» (ІІІ місце у командній першості: учасники змагань – Камінський Андрій (1 курс «Міжнародне право») та Кузьміна Анна – ІІ курс «Регіональні студії»). Викладач кафедри міжнародних відносин та міжнародного права – к.і.н., доцент Брайчевська Олена Андріївна, в рамках серії майстер – класів та ворк - шопів до Дня народження Університету провела чудовий майстер- клас «Етикетні правила прийому гостей». Старший викладач кафедри англійської мови Кушевська Наталя Миколаївна та доцент кафедри англійської мови Громова Наталя Михайлівна провели спільний круглий Стіл «Патріотизм очима Бориса Грінченка» для студентів Факультету права та міжнародних відносин й Інституту журналістики. Старший викладач кафедри публічного та приватного права - модератор заходу Обловацька Наталія Олександрівна спільно з викладачем Циклової комісії суспільних дисциплін і правознавства - Байталюк Ольгою Михайлівною провели пізнавально-інтелектуальну гру Брейн-ринг на тему: «Грінченківці знають свої права» між студентами спеціальності «Право» Факультету права та міжнародних відносин і Університетського коледжу.
5 грудня студенти 1- 2 курсів Факультету права та міжнародних відносин за сприяння кафедри англійської мови ФПМВ (модератори заходу: завідувач кафедри англійської мови Ольшанський Д.В., викладач кафедри Кушевська Н.М.) отримали можливість стати учасниками наймасовішого освітнього проекту України по вивченню англійської мови “Lingva.Skills”, який реалізується Асоціація інноваційної та цифрової освіти в рамках Освітнього соціального проекту "Київ заговорить англійською"
9 грудня Президент Студентського парламенту Університету Грінченкаа,с тудентку ІІІ курсу спеціальності «Право» Івашкевич Ангеліну отримала найпочеснішу відзнаку для студентів Університету – іменну Грінченківську стипендію.

8 грудня студенти Факультету права та міжнародних відносин були учасниками Молодіжного заходу «Твори простір поза межами можливого», який організовували фонд USAID та Центр аналітики та політичних студій «Ейдос»
10 грудня студентка 6 курсу спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» Гондюл Олександра взяла участь у дискусії та презентації нового випуску журналу Truman Report. Організаторами заходу виступила Агентство стратегічних комунікацій Truman Agency Truman Agency.
10 грудня студенти Факультету права та міжнародних відносин спеціальностей «Регіональні студії» та «Міжнародне право» (випускова кафедра міжнародних відносин та міжнародного права) отримали можливість стати учасниками Марафону написання листів – щорічного заходу Міжнародної правозахисної організації Amnesty International в Україні, який проводиться до Міжнародного Дня захисту прав людини в понад ніж 200 країнах світу.
10 грудня до Міжнародного дня прав людини за ініціативи Student Parliament. Borys Grinchenko Kyiv University та Молоді Європейці України - Young Europeans of Ukraine студенти Київського університету імені Бориса Грінченка мали чудову нагоду послухати лекцію від відомого правозахисника, співзасновника Інституту з прав людини в Україні - Богдана Крикливенка.
13 грудня студенти Факультету права та міжнародних відносин долучились до організації та проведення Фестивалю волонтерів Global Youth Fest`18, спрямованого на популяризацію культурної, освітньої та волонтерської діяльності серед молоді та активізацію співпраці між лідерами молодіжного середовища. Фестиваль об’єднав українських студентів, що повернулися з Африки, Південної Америки, Індії, Японії, Таїланду, які через власні історії познайомили учасників із культурою тих країн, де жили, та розказали про зміни, які відбулися з ними за цей час.
19 грудня в День святого Миколая, студенти Факультету у права та міжнародних відносин долучилися до низки благодійних ініціатив, а саме: підтримали благодійну акцію «Крила янгола» (допомога людям з інвалідністю, сім’ям, які потрапили у складні життєві обставини, людям похилого віку), присвячену пам’яті Ольги Володимирівни Безпалько, започатковану Інститутом людини; традиційно відвідали підшефний Загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів "Спеціальна загальноосвітня школа-інтернат №6"для дітей з вадами слуху та разом із смаколиками подарувала малечі можливість спілкування зрозумілою їм жестовою мовою, якою володіють наші студенти.
19 грудня студенти та викладачі Факультету права та міжнародних відносин у День святого Миколая запалили власну зелену красуню, прикрасивши її чудовими новорічними іграшками в поєднанні з завзяттям та вірою в справжнє диво.
21 грудня на Факультеті права та міжнародних відносин відбувся особливий захід, приурочений до Дня працівника дипломатичної служби - Дипломатичний вечір, організаторами якого виступило Наукове товариство та Рада студентського самоврядування Факультету.
25 грудня Студентство та викладацький склади Факультету права та міжнародних відносин Київського університету імені Бориса Грінченка підтримали ініціативу збору речей першої необхідності та харчів для полонених українських моряків.

28 грудня в Університеті відбувся випуск магістрів – 2018 !