VII ВСЕУКРАЇНСЬКА ЗИМОВА ПРАВНИЧА ШКОЛА

1   

   Дата проведення: 07 лютого 2017 р.

   Місце проведення: Спортивно-оздоровча база Європейського Університету «Едельвейс», с. Верхнє Студене, Межигірський район Закарпатської області

   

   

 

   Студенти правники Факультету права та міжнародних відносин Київського університету імені Бориса Грінченка взяли участь у VII Всеукраїнській зимовій правничій школі. Організаторами заходу виступили: Координаційна рада молодих юристів України при Мінюсті, Європейський університет, Юридична компанія «JUSCUTUM» за підтримки USAID Програми «Нове правосуддя». Захід організований та проведений з метою формування нової української юридичної еліти, підвищення професійного рівня студентів та молодих юристів, самореалізації наукового, творчого, організаційного потенціалу молоді, створення умов для організованого дозвілля та спілкування молодих людей, налагодження співпраці між юридичними клініками, студентським самоврядуванням та іншими університетськими організаціями.

   У заході взяли участь понад 70 учасників, серед них відомі юристи, адвокати, представники юридичних компаній та міжнародних правничих організацій, студенти-консультанти юридичних клінік та студенти-правники провідних вищих навчальних закладів України. Серед вищих юридичних вузів, студенти-правники яких взяли участь у заході, слід відмітити Юридичний факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Факультет права та міжнародних відносин Київського університету імені Бориса Грінченка, Європейський університет, Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ, Національний авіаційний університет, Донецький юридичний інститут МВС України та інші.

   Безпосередніми організаторами та спікерами заходу виступили Андрій БУТЕНКО – голова Координаційної ради молодих юристів України при Міністерстві юстиції України, Іван АЛМАШІ – в.о. начальника Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області, Артем ШАІПОВ – юридичний радник Програми USAID «Нове правосуддя», Микола ОЧКОЛЬДА, Денис ОВЧАРОВ, Ксенія ПРОКОНОВА, Антон КУЦ, – партнери АО «ЮСКУТУМ», Катерина КОВАЛЬСЬКА – адвокат, асоційований партнер АО «АК» АРЦЕО», Кирило ЩЕРБИК – бізнес тренер, ліцензований спеціаліст компанії «Microsoft», Євгенія РУСАКОВСЬКА – чемпіонка України з Saisa Cubano, Євген КОТОРОБАЙ – координатор Школи, перший заступник голови КРМЮ України та інші.

   В рамках Школи учасники взяли участь у 12 тренінгах та прослухали 6 майстер-класів на теми: «Соціальна відповідальність молодого юриста в період державотворчих та правотворчих реформ в Україні», «Як стати першокласним судовим юристом», «Укладення мирових угод: цивільний та кримінальний процеси», «Медіація у кримінальному процесі», «Комунікація з правоохоронними органами при проведенні обшуку та допиту», «Корпоративне право: укладання акціонерної угоди», «Як відновити роботу компанії, на майно якої наклали арешт», «Юридичні маніпуляції у суді, правоохоронних та інших державних органах», «Ризики репутації юридичної професії» тощо. Зустрілися із представниками суддівського корпусу та головного територіального управління юстиції Закарпатської області, у складі команд працювали над справами та їх вирішенням у змодельованих судах.

   Окрім здобуття фахових умінь, знань та навичок, учасники Школи мали змогу відпочити під час катання на лижах, санчатах на крутих лісистих схилах з мальовничими краєвидами одного із найгарніших куточків Закарпаття с. Верхнє Студене Межигірського району. До речі, відповідний район посідає одне з перших місць в Україні за кількістю рекреаційних зон, що мають вигідне географічне розташування в центрі Європи, а гірські хребти з пологими вершинами та лісистими схилами, мальовничі краєвиди, різноманітний строкатий ландшафт, цілюще повітря, сприятливий клімат, унікальні джерела мінеральних вод зробили навчання та відпочинок незабутнім. Так учасники Школи відвідали мальовничі краєвиди гори Гимбал та водоспад Шипіт.

   Вечори були насичені різними творчими та розважальними програмами. Так усі учасники Школи, в рамках розважальної програми «Латиноамериканський вечір» мали змогу отримати майстер-клас від Євгенії Русаковської – чемпіонки України з Salsa Cubano та Bachata.

   Проведений захід завершився підведенням підсумків, оцінюванням роботи та урочистим врученням сертифікатів і подяк учасникам VII Всеукраїнської зимової правничої школи. Від Київського університету імені Бориса Грінченка сертифікати отримали студенти першого курсу навчання – Морскова Катерина та Вікулін Владислав.