Практичний тренінг «Оформлення списків літератури за міжнародним стилем APA 6th»

 

  21 вересня 2017 р. канд. іст. наук, доцент кафедри міжнародних відносин та міжнародного права Мельник Ганна Мирославівна відвідала практичний тренінг «Оформлення списків літератури за міжнародним стилем APA 6th».
Директор бібліотеки Тетяна Опришко наголосила на популярності міжнародного стилю APA для оформлення посилань у міжнародних публікаціях та відзначила необхідність нового підходу до оформлення Reference у вітчизняних виданнях. Практичний тренінг для співробітників провела провідний бібліограф Гузенко Сніжана, наголосивши на основних вимогах щодо оформлення списків літератури за стилем APA 6th з прикладами. Було проаналізовано шосте видання англомовної інструкції «Publication manual of the American Psychological Association» та продемонстровано роботу основних бібліографічних генераторів та менеджерів citethisforme.com, bibme.org, easybib.com, citefast.com, myendnoteweb.com, а також можливостей Word 2007 та версій пізніших років.
  Учасники тренінгу мали можливість перевірити свої теоретичні знання і виконали практичні завдання з метою формування навичок самостійного оформлення списків літератури.