Національна олімпіада юридичних клінік України з консультування клієнтів, 2018

Дата проведення: 02.03-04.03.2018 року
Місце проведення: Університету державної фіскальної служби України, м. Ірпінь.


Національна олімпіада юридичних клінік України з консультування клієнтів – 2018, що проводилась на базі Університету державної фіскальної служби України у м. Ірпінь з 2 по 4 березня. Участь в олімпіаді взяли студент II-го та III-го курсів Гаргун Сергій та Вовк Віктор. Загальна тематика цьогорічної Олімпіади – «Договори: помилки та інші підстави невиконання зобов‘язань». На заході були присутні представники «Союзу юристів України» та команда юридичної клініки польських студентів, що проводила майстер-клас з консультування студентів.
Організаторами заходу виступили Асоціація юридичних клінік України у партнерстві з Українською Фундацією правової допомоги. Міжнародний Фонд «Відродження», Університет державної фіскальної служби України та Другий київський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги.
Традиція Олімпіад юридичних клінік України з консультування клієнтів була започаткована у 2006 р. Цей захід збирає чимало представників юридичного клінічного руху України, провідних юристів, адвокатів та представників відомих юридичних
компаній України.
Метою Олімпіади з консультування є підвищення рівня знань та майстерності студентів-правників, при здійсненні професійної юридичної діяльності, розвитку аналітичних та комунікативних навиків в роботі з клієнтами. Учасниками змагань можуть бути консультанти юридичних клінік України. За своєю формою ці змагання імітують процес інтерв’ювання та консультування в юридичному офісі за участю двох практикуючих юристів та клієнта, роль якого виконує запрошений актор. Оцінюють учасників колегії журі, до складу яких входять юристи, адвокати провідних юридичних фірм України, куратори юридичних клінік, спеціалісти та експерти у сфері консультування.
З моменту відродження Змагань, вони проводяться Асоціацією юридичних клінік України у партнерстві з Українською Фундацією правової допомоги. Міжнародний Фонд «Відродження» надає часткове фінансування національного раунду.
Команда ЮК «Астрея» успішно пройшла перший та другий етапи Чвертьфіналу Олімпіади, під час якого студенти-консультанти якісно здійснили консультування відповідно до вимог Олімпіади та отримали високі оцінки суддів за результатами суддівського фідбеку, зокрема щодо глибоких знань у сфері цивільного, сімейного та житлового права, процесуального права.
За підсумками Олімпіади учасники, зокрема команда ЮК «Астрея», були нагороджені відповідними сертифікатами.