“Активні громадяни” – програма Британської Ради для молоді у галузі міжкультурного діалогу і соціального розвитку.

9-11 лютого 2018 року, в межах такого важливого напрямку діяльності студентського самоврядування, як розвиток лідерства, студенти факультету права та міжнародних відносин взяли участь у тренінгах, що є складовою частиною проекту Британської Ради Active Citizens Ukraine (Активні Громадяни). 
У світі програма стартувала у 2009 році і реалізується більш ніж у 40 країнах  Близького Сходу, Північної Африки, Європи, Південної та Східної Азії.
Мета проекту полягає у сприянні соціальним змінам і забезпеченні сталого розвитку шляхом створення і розбудови мережі молодих лідерів із залученням молодіжних організацій, які є рушіями реформ у своїх громадах та надання їм знань та навичок, що сприятимуть побудові відносин між людьми на засадах рівності та рівних можливостей, поваги до різноманіття, вміння вести безконфліктний діалог.
В Україні проект розрахований на розвиток серед молоді знань та навичок, які б сприяли міжкультурному діалогу та вирішенню конфліктів в
масштабі всієї України.
Результатом тренінгів стали розроблені соціальні проекти. Учасники тренінгу отримали сертифікати міжнародного зразка та можливість продовжити навчання на всеукраїнських та міжнародних тренінгах Британської Ради.