Участь Київського Університету імені Бориса Грінченка у Міжнародній акції “Українська політика та ЗМІ очима молоді”.

 

Протягом 14-22 листопада Факультет права та міжнародних відносин  на запрошення Міністерства молоді та спорту, Світового Конгресу Українських Молодіжних Організацій, Міністерства інформаційної політики України, Київської обласної державної адміністрації, представив Київський університет імені Бориса Грінченка, ставши одним з організаторів  та координаторів (студентка ІІ курсу спеціальності «Країнознавство» Добридень Альона)   Міжнародної акції “Українська політика та ЗМІ очима молоді”.

Її учасниками стали 40 осіб - 10 учасників – з України та 30 – українська молодь діаспори, яка проживає у 21 країні світу (Грузія, Молдова, Литва, Італія, Російська Федерація, Чеська Республіка, Фінляндія, Ізраїль, Словаччина, Естонія, Німеччина, Австралія, Угорщина, Румунія, Польща, Аргентина, Греція, Бразилія, Франція, Казахстан, Сербія).

Під час заходу учасники ознайомились із діяльністю Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Адміністрації Президента України, місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, центральних ЗМІ, брали участь у парламентських слуханнях на тему: "Формування та реалізація державної молодіжної політики в Україні в умовах децентралізації" та ініціювали нові спільні проекти, перші з яких почнуть реалізовуватися вже у січні 2018 року.

“Згадуючи події листопада 2013 року, розумієш, як змінилась держава, нація, з'явилося відчуття народу, котрий має Гідність та Свободу”, - зауважив під час заходу перший заступник Міністра молоді та спорту Ігор Гоцул, наголосивши на важливості поширення правдивої інформації про події в Україні.

У свою чергу, президент Світового Конгресу Українських Молодіжних Організацій Мирослав Гочак, вітаючи реформи у різних напрямках, акцентував на послідовній системній роботі з діаспорою. За його словами, в проекті “Українська політика та ЗМІ очима молоді” українська діаспора стала серйозним рівним партнером. Він висловив сподівання на його продовження у наступному році, звернувши увагу на спільну участь українців із різних країн світу.