Форум «Підвищення кліматичних амбіцій органів місцевого самоврядування та молоді»

 

27 лютого 2020 року заступник декана Факультету права та міжнародних відносин, доктор юридичних наук, доцент Анфіса Нашинець-Наумова прийняла участь у Форумі “Підвищення кліматичних амбіцій органів місцевого самоврядування та молоді”. Форум відбувався у Комітеті Верховної ради з питань екологічної політики та природокористування за сприяння Громадської організації «Центр Суспільних Комунікацій» та Української Кліматичної мережі у співпраці з Асоціацією міст України.

Як зазначила ініціаторка проекту, депутатка Житомира Ірина Ярмоленко: “В умовах кліматичних змін, важлива робота місцевих органів влади. Оскільки вони є найближчими до населення, можуть та повинні приймати амбітні рішення, які будуть визначальними як для мешканців населених пунктів, так і для національного рівня. Близько 70 відсотків результатів сталого розвитку досягаються місцевими органами влади. Для успішної діяльності їм потрібні знання, як саме інтегрувати збереження клімату, адаптації громад до зміни клімату, енергоефективності, відновлюваних джерел енергії, зменшення викидів CO2 , та який вони матимуть внесок в економічний сталий розвиток міст та покращення життя громадян”.

Також була цікава пропозиція співорганізаторки Марії Савіної, виконавчої директорки “Ліги інтернів”, де вона зазначила, що окрему роль у підготовці відводимо питанню залучення молоді та наданню інструментів взаємодії майбутнім політичним діячам, які мають у подальшому приймати рішення на збереження клімату. Також у партнерстві з Європейською асамблеєю жінок-депутаток ми звертаємо увагу на досягнення гендерної рівності та розширення прав і можливостей усіх жінок та дівчат, оскільки це матиме позитивні каскадні наслідки, включаючи якісну освіту, подолання бідності, чисту енергію, зменшення нерівності, хороше здоров'я благополуччя, зменшення голоду, чиста вода та каналізація, гідна робота та економічне зростання.

Наприкінці Форуму було передано пропозиції до Уряду із вдосконалення підходів зі скорочення викидів парникових газів та поліпшення комунікації між різними сторонами процесу.